#dag116: Havermout
Al tijden ben ik bezig om vervangers voor brood te zoeken. Dat betekent niet dat ik geen brood meer eet. Lieve hemel, ik moet er niet aan denken. Maar ik probeer wel te minderen. Ik ben er namelijk echt verslaafd aan. Ik zou prima kunnen leven op alleen maar bruine boterhammen met kaas. Sterker nog: het lijkt me heaven. Gevalletje erfelijk belast, want mijn mama denkt er net zo over. Ik kan er niets aan doen dus ;-)
Ik probeer als lunch veel salades te eten, of een visje met groenten. Een boeren omelet maak ik ook regelmatig. Maar laten we eerlijk zijn; dat is een hoop werk. Daar heb ik niet altijd tijd voor. En ook geen zin in. Nu zag ik de laatste tijd heel veel fantastische dingen over havermout. Zo zou het je cholesterol verlagen, zorgen dat je minder trek krijgt, een shitload aan anti-oxidanten bevatten, weinig calorieën bevatten en glutenvrij zijn. Dat laatste vind ik niet bijzonder boeiend, maar de rest wel. Ik was alleen in de volledige veronderstelling dat je het perse met melk moest koken. En ik drink geen melk. Soms soyamelk, maar alleen in de capuccino. Geen optie dus, dacht ik. Totdat ik in het winkeltje bij ons om de hoek vandaag toch maar eens verpakking uit het schap nam en zag dat je het ook koud kunt eten met yoghurt of kwark. Ik kocht het en mengde het thuis met Griekse Yoghurt, frambozen, bosbessen, munt en wat honing. My god, wat heerlijk! Dit is wel echt een nieuwe favoriet! Misschien beter als ontbijt qua samenstelling, maar zeker voor herhaling vatbaar!
Ik probeer als lunch veel salades te eten, of een visje met groenten. Een boeren omelet maak ik ook regelmatig. Maar laten we eerlijk zijn; dat is een hoop werk. Daar heb ik niet altijd tijd voor. En ook geen zin in. Nu zag ik de laatste tijd heel veel fantastische dingen over havermout. Zo zou het je cholesterol verlagen, zorgen dat je minder trek krijgt, een shitload aan anti-oxidanten bevatten, weinig calorieën bevatten en glutenvrij zijn. Dat laatste vind ik niet bijzonder boeiend, maar de rest wel. Ik was alleen in de volledige veronderstelling dat je het perse met melk moest koken. En ik drink geen melk. Soms soyamelk, maar alleen in de capuccino. Geen optie dus, dacht ik. Totdat ik in het winkeltje bij ons om de hoek vandaag toch maar eens verpakking uit het schap nam en zag dat je het ook koud kunt eten met yoghurt of kwark. Ik kocht het en mengde het thuis met Griekse Yoghurt, frambozen, bosbessen, munt en wat honing. My god, wat heerlijk! Dit is wel echt een nieuwe favoriet! Misschien beter als ontbijt qua samenstelling, maar zeker voor herhaling vatbaar!